De zoektocht naar een nieuwe vloer kan overweldigend zijn. Er is immers meer dan genoeg keuze. Een nieuwe vloer bepaalt grotendeels de sfeer in je woning. Het is verstandig om een weloverwogen beslissing te maken. Gelukkig zijn er enkele punten waar je rekening mee kunt houden. Onderstaand artikel geeft meer informatie, zodat je weet waarop je moet letten bij een nieuwe vloer.

Waar komt de vloer te liggen?


Ten eerste is het goed om te kijken naar de ruimte waar de vloer komt te liggen. Niet alleen het formaat van de ruimte, maar ook de functie is belangrijk. Een vochtige ruimte vergt immers een ander exemplaar dan een woonkamer. Voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer zijn er speciale vloeren en deze zijn vochtbestendig.
In een groter vertrek kun je groots uitpakken. Een brede versie kan mooi zijn, zoals breed laminaat of een extra brede optie met een visgraat patroon.

Ook het totaalplaatje mag de nodige aandacht krijgen. Welke sfeer wil je graag creëren in je woning? Een landelijk interieur kenmerkt zich door veel lichte kleuren, en een lichte vloer past dus fantastisch. Een industrieel interieur daarentegen maakt veel gebruik van donkere kleuren. Daar kun je kiezen voor donker hout of voor een prachtig tegelpatroon.

Hoe wordt de vloer gebruikt?


Een huis met kinderen of huisdieren vergt een geheel andere keuze dan een alleenwonend persoon. Deze wordt met kinderen en huisdieren veel intensiever gebruikt en de vloer kan hierdoor sneller gaan slijten. Let goed op deze aspecten wanneer je een nieuwe vloer gaat kopen. Daarnaast kun je kijken of de vloer eenvoudig schoon te houden is. Heb je vloerverwarming? Check dan eerst of de vloer compatibel is, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Bekijk het aanbod


Nu je meer weet over de aandachtspunten en weet waarop je moet letten bij een nieuwe vloer, is het verstandig om het aanbod te kennen. Je ziet dan precies wat er allemaal beschikbaar is. Tegenwoordig is bijna alles mogelijk. Hieronder zie je de top 3 van meest gekozen vloeren in Nederland.

De massief houten vloer is al lange tijd razend populair. Massief hout is volledig natuurlijk en ademt sfeer. Ze staan hoog op het verlanglijstje en gaan lang mee, maar het vergt wel een stukje meer onderhoud.

Een PVC vloer heeft precies dezelfde uitstraling als een massief houten versie. Er zijn zelfs versies met voelbare en duidelijk zichtbare nerven. Deze is niet van echt hout te onderscheiden. Bovendien kun je ze niet alleen met een houten look krijgen. Deze is namelijk in talloze varianten verkrijgbaar. Er is dus volop keuze. PVC vloeren beschikken over een tijdloze uitstraling, zijn geluiddempend, vergen weinig onderhoud, zijn makkelijk te leggen en duurzaam.

Ten slotte komt laminaat aan bod. Laminaat is een van de bekendste vloersoorten in Nederland. Een belangrijke voordeel is het makkelijke onderhoud en je kunt deze jarenlang in topconditie houden. Ook is het een vrij voordelige soort.

Categories:

Tags:

Comments are closed