Je gaat op weg met de auto en je bent de straat nog niet uit, of vanaf de achterbank vragen je kinderen al duurt het nog lang voor we er zijn. Een goede reden om de kids onderweg wat afleiding te geven. Daarom hier wat handige tips voor speelgoed mee onderweg.

Een autospeeltafel meenemen

Vanaf ongeveer de leeftijd van drie jaar is een autospeeltafel perfect te gebruiken voor speelgoed mee onderweg. Een speeltafel heeft verschillende opbergvakjes, waar je allerlei speelgoed in op kan bergen. Heb je een lange autorit voor de boeg? Dan is het leuk om allerlei kleine cadeautjes in de opbergvakjes te doen. Spreek met je kind van tevoren af dat het ieder uur een cadeautje mag uitpakken. Daarnaast kan je kind het tafelblad van de autospeeltafel gebruiken om op te spelen, maar ook om op te tekenen. Er zijn namelijk autospeeltafels waar je met uitwisbare stift op kan tekenen en het daarna heel eenvoudig weer kan uitvegen.

Autobingo of een ander spelletje

Om ervoor te zorgen dat de kinderen onderweg wat afleiding hebben, (en niet continu naar hun speelgoed of op het scherm van een IPad zitten kijken) Kan je ook een leuk spelletje verzinnen waarmee ze echt even naar buiten moeten kijken. Denk bijvoorbeeld aan autobingo. Wie ziet als eerste een vrachtwagen rijden of een koe in de wei staan?

Ook een spelletje als ik zie ik zie wat jij niet ziet is leuk als afleiding onderweg. Een andere leuke tip is hoeveel auto’s tel je in twee minuten. Maak het nog leuker en geef je zoon of dochter een verrekijker. Dit soort spelletjes zijn ook perfect als tip voor speelgoed mee onderweg. Het is een fijne afwisseling en het zorgt voor veel plezier tijdens de lange autorit.

Stickers op het autoraam plakken

Nog een andere leuke tip voor kinderen en speelgoed mee onderweg is stickers om op het autoraam te plakken. Koop een setje autoraam stickers, en de kinderen mogen met veel plezier stickers op de binnenkant van het zijraam plakken. Het fijne is dat de stickers geen strepen of andere beschadigingen op de ruit achterlaten. Bovendien kunnen de kinderen er echt uren meespelen. Je kan de stickers namelijk telkens weer opnieuw gebruiken.

Een spelletjes of vakantieboek

Bij speelgoed mee onderweg kan je ook denken aan een spelletjes of vakantieboek. Hiermee kunnen kinderen zich gedurende de autorit ook prima mee vermaken. Er is volop keuze in leuke spelletjes en vakantieboeken. Ideaal om bij je te hebben. Mochten de kinderen zich onderweg ineens erg gaan vervelen, dan kan je in ieder geval proberen om ze dan met een leuk spelletjesboek wat afleiding te geven.

Tags:

Comments are closed